Valmennusapua sekä loppukauden suunnitelmia

Kesän aikana olen saanut kroppaa siihen kuntoon, että heittäminen/harjoittelu onnistuu ihan tosissaan. Heittotreenejä tein pari kertaa viikossa, mutta sekin homma jäi junnaamaan paikalleen, koska ei ollut kukaan korjaamassa tekniikkavirheitä yms.

Kesän aikana yritin löytää keihäsvalmentajaa, joka voisi auttaa minua tässä projektissa eteenpäin.
Sain sitten vinkin eräästä erittäin kokeneesta valmentajasta ja pirautinkin hänelle. Juttelimme puhelimessa ja kerroin omista tavoitteista ja kuvioista tällä hetkellä. Lopulta sovimme tapaamisen seuraavalle viikolle Väinölänniemen kentälle.

Ensimmäisen tapaamisen aikana katsottiin missä mennään tällä hetkellä tekniikan sekä muutenkin kunnon kannalta ja juteltiin vielä yleisesti tästä valmennuskuviosta.
Lopulta valmentaja päätyi siihen ratkaisuun, että tämä on sen verran mielenkiintoinen projekti, että lähdetään katsomaan mihin meikäläisestä on ja mitä saadaan miehestä irti.

Sen jälkeen on maanantaisin pidetty harjoitussessio, joissa olen saanut eväitä monipuoliseen harjoitteluun ja treenattu niin heittotekniikkaa kuin lihaskuntoakin. Ensimmäisenä tosin laitettiin keihäs kokonaan pois ja aloitettiin tekniikan hakeminen ilman heittelyä. Muutama heitto tosin pallolla tehtiin. Eli edellisestä varsinaisesta välineen heittämisestä on jo vierähtänyt kuukauden päivät 🙂

Nyt ollaan siinä tilanteessa, että alkaa olla aika hyvin selvillä mistä kohtaa löytyy ne meikäläisen suurimmat puutteet. Sen mukaan on valmentaja valmistellut harjoitusohjelmaa syksyn/alkutalven varalle.

Viime viikolla pääsin jo heittämään turbokeihästä 🙂

turbokeihäs

On ollut mahtavaa, kun on päässyt ammattilaisen opeilla eteenpäin ja kehitystä on tapahtunut jo monella osa-alueella. Keihään annetaan välineenä nyt olla varastossa ja palataan siihen sitten jossain vaiheessa ehkä talvella hallissa. Tällä hetkellä keskitytään enemmän tukilihasten kehittämiseen sekä nopeus- ,voima- ja liikkuvuusharjoitteisiin, lajiteknikkaa unohtamatta.

Kilpailuja tuli tälle kesälle vain yksi ja sieltä tulos 35,54m, joka jää tilastoihin M35-sarjassa. Ensi vuonnahan sarja vaihtuu minulla M40:n. Katsotaan sitten ensi keväänä tarkemmin, missä kilpailukausi avataan ja mihin asti keppi lentää 🙂

Valmennusapua sekä loppukauden suunnitelmia
Siirry sivun alkuun